Fiesta Faction banner
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello all. I am new here and new to Fiesta's.
I have a 2015 Fiesta SE that SYNC is stuck on Line-In mode. I cannot get it to play audio through my phone via Bluetooth. I can answer, talk, and hear phone calls just fine, but can't play anything like YouTube or anything else via SYNC. Radio works fine also.

I have tried disconnecting the battery for a few days and the system went right back to Line-In mode as soon as I started it up. There is nothing plugged into the headphone jack in the car. The USB Port only has a USB charging cable plugged in for my phone to charge, but I have disconnected it and started the car and still says Line-In.

I have a 2013 Ford Escape that I can connect my phone to just fine via SYNC/Bluetooth and play YouTube, etc. perfectly on it, so I know it's not my phone.

I do IT for a living, so I am not technically challenged or anything like that.

Any help would be appreciated. Thanks!
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Hello all. I am new here and new to Fiesta's.
I have a 2015 Fiesta SE that SYNC is stuck on Line-In mode. I cannot get it to play audio through my phone via Bluetooth. I can answer, talk, and hear phone calls just fine, but can't play anything like YouTube or anything else via SYNC. Radio works fine also.

I have tried disconnecting the battery for a few days and the system went right back to Line-In mode as soon as I started it up. There is nothing plugged into the headphone jack in the car. The USB Port only has a USB charging cable plugged in for my phone to charge, but I have disconnected it and started the car and still says Line-In.

I have a 2013 Ford Escape that I can connect my phone to just fine via SYNC/Bluetooth and play YouTube, etc. perfectly on it, so I know it's not my phone.

I do IT for a living, so I am not technically challenged or anything like that.

Any help would be appreciated. Thanks!
I took some more time during my lunch break to mess with it and found simply that I did not select Bluetooth as the input option. And now I feel like a dummy. :D
I'm not used to Ford Sync. This Fiesta and my 2013 Escape are the newest vehicles I own. The rest are older Mustangs, a Ranger, and an F150. :)

Anyway, it is resolved and I'm happy about that.
 
1 - 2 of 2 Posts
Top